President Cristina Fernandez sa i dag den nasjonale drikke argentinsk vin, fremhever veksten av produksjonen er nå en viktig kilde til utenlandsk valuta gjennom eksport.

Under seremonien holdt på tidligere Central Post Office, leder for staten også avanserte til snart være begynnelsen av yerba kompis som ble erklært «nasjonal infusjon.

"Vin er om identitet og kultur av et folk, sa presidenten etter å ha underskrevet resolusjon for vin, og å vifte kritikk av tiltaket sa at« vinen er hellig fordi den første kilden avlingen Jesuittene gjorde for å feire den hellige messe ".

I sin tale, og da jeg var understreke viktigheten av tiltaket, hadde Fernandez de Kirchner en språklig slip av forvirrende de "fem te" på engelsk med "tea party", høyreorienterte politiske bevegelse opprettet i forent i 2006.

"Hvis britene har et teselskap, hvorfor har vi ikke partiet kompis, sa han uten å innse feilen. Før presidentvalget adressen, spilte han en sang den prisbelønte musikeren Gustavo Santaolalla og deretter statsoverhode presentert priser for eiere av historiske vinprodusenter som Bianchi, Pulentta, Graf, Crotto og Canale.

Cristina Fernandez gikk av podiet for å gi sin pris til ordfører Alberto, en veteran vinmakeren av INTA ingeniøren som er forfatter av vinen kutt som tillot veksten i bransjen de siste årene.

Følger med presidenten, så vel som landbruksminister, Julián Domínguez, guvernører i provinsene produsere: Celso Jaque til San Juan, José Luis Gioja av San Juan, Jorge Sapag av Neuquén, Salta Juan Manuel Urtubey og Luis Beder Herrera av Rioja.