Notranja Commerce sekretar Guillermo Moreno, sestal s predstavniki izvozni sektor, naj podpiše sporazum, iz katere je mogoče prodati v tujini 5 milijonov ton koruze od 15. februarja 2011.

Od septembra, ko so bile družbe prosi vlado za odprtje izvoz koruze in pšenice in predati dovoljenje za prodajo ", bolj znan kot ROE, vendar je bil zahtevek vročen v ponedeljek, le 15 v dolgi tekmi uradnikov in izvozniki, ki so ostali v Notranja Trade sekretariata.

Seje vključenih predsednik nacionalnega odbora Farm Trade Control (ONCCA), Juan Manuel Campos, sekretarka za kmetijstvo, Oscar Solis, Maria Cristina Menendez, ki ga generalni direktorat za carine, in izvršni direktor Centra za Izvozniki Žita (CEC), Alberto Rodríguez.

Oba sektorji so se strinjali, da se presežek koruze za 2010/2011 pridelek je 5 milijonov ton in usklajeno sodelovanje vseh zainteresiranih strani, javnih in zasebnih, v zvezi s spremljanjem, ki se izvajajo v prihodnje odprtje kvot Izvoz razširiti izvoznim presežkom.

"Strinjamo se z ukrepi vlade, vendar pa bi želel odpreti bolj izvozno 5 milijonov ton, ki se prodajajo so najmanj presežek za izvoz, da bi vlada odprt", da ta časopis je včeraj dejal Rodriguez.

Delodajalec je poročala, da je po njihovih podatkih, bo proizvodnjo približno 25 milijonov ton koruze naslednjo sezono in le 8 milijonov ton se porabi na domačem trgu, tako da bi lahko ostalo izvozijo v celoti. "Po naših izračun, da se presežek, je 17 milijonov ton. Zato upamo, da se vlada dopušča večjo količino za izvoz. "

Cena koruze, tako za proizvajalca za nakup na trgu na debelo, bo objavljen s strani Ministrstva za kmetijstvo na delovni dan pred datumom računa.