Staden Buenos Aires är den tionde största staden i världen rekommenderade att besöka, enligt en undersökning publicerad av den amerikanska tidningen New York Times, efter samråd med sina läsare, sade turism tjänstemän måndag i Buenos Aires.

"Läsare som är benägna att Buenos Aires markerat vilja lokalbefolkningen att hjälpa turister att utforska denna gigantiska metropol" ", god mat, nattliv och vackra kvinnor, sade ett uttalande.

Dokumentet har tillagt att respondenterna även "nämns distrikten San Telmo och Recoleta som viktiga attraktioner att gå."

Undersökningen, som publiceras av New York Times den 30 december förra, visar att huvudstaden i Argentina tog tionde plats bland mer än 1700 städer föredras av läsarna att resa eller semester.

Den amerikanska marknaden är den näst största marknaden för staden Buenos Aires bakom Brasilien, och "från januari till november 2010 224.195 turister in Ezeiza och Aeroparque amerikaner, säger texten.

Istanbul rankad först bland de rekommenderade webbplatser, följt av Colombia, Seoul, Costa Rica, New York, Seattle, Kapstaden, Damaskus och Sintra, som är Buenos Aires.