DOHA.- La Argentina vant en historisk kvalifisering til den andre fasen av World Handball etter å ha slått Russland 30-27 i den siste dagen av gruppe D. På denne måten Gladiators gjentas et pass til knockout stadiet hadde oppnås bare to ganger i 2001 og 2011.

Mens han overlevert en uavgjort, gruppeleder Eduardo Gallardo scoret sitt andre seier i turneringen og slå "gruppe død" med to seire (den ene i dag og mot Saudi Arabia), én uavgjort og to tap mot Danmark (mot Polen og Tyskland).


Argentina feiret en historisk seier og en plass i cupspillet. Foto: Reuters
Etter en veldig bra start, hvor gladiatorer ble plassert 5-1 med tre påfølgende mål fra Diego Simonet Russland begynte å treffe sin offensive og klarte å ta ledelsen.

På den tiden den mest kritiske øyeblikk for den argentinske laget kom da en 9-6 nederlag delvis utvisning av Sebastian Simonet lagt.

Imidlertid klarte Argentina til å reagere, og etter en spent spill med paritet som akse, gikk inn i pausen med en 17-16 ledelse.

I komplement, i en jevn kamp, Russland startet bedre, men raskt Argentina klarte å pålegge spillet sitt for å oppnå en tre-mål bly (26-23), som klarte å holde helt til slutten for å sikre feiringen av seieren og klassifisering.

Federico Pizarro, forfatter av ni seire, var den argentinske toppscorer, mens kineserne hadde sin enestående ytelse og ble kåret til MVP av spillet.

Å sette i sammenheng, bare Argentina klarte dette passet i Frankrike 2001, da han falt i andre runde mot Sverige (32-23) i Marseille og Sverige 2011, da etter å ha passert den første fasen hadde tre tap i den andre fasen (Kroatia, Danmark og Serbia).

Gruppen D, og dermed klassifisert tyskere, polakker, dansker og argentinere. Nå Gladiators bør forvente definisjonen av området C for å møte den første rangert motstander og neste mandag i den andre runden.

"Det krever mot hva vi gjorde fordi vi spiller som likeverdige med fire europeiske lag. Den russiske var den mest vanskelig fordi vi spilte en sjanse til å skje," sier trener Eduardo Gallardo etter seieren ..