Innan du reser till Argentina, se till att du har en komplett och nuvarande personliga dokument. Vi berätta vad dokumentationen skall närvara vid tullen och andra säkerhets tips och råd som kan vara till stor nytta.

Passport.
För att ange Argentina från USA, som turist, bör du bara visa ditt pass. Inget visum krävs. Den maximala vistelsen är nittio (90) dagar. Om du vill kan du förlänga den för en annan liknande term introducera dig i något av kontoren i National Immigration innan den ursprungliga tidsfristen löper ut.

Om du är från andra länder glöm inte att kolla med konsulatet innan du reser.
Kom ihåg att skydda och vakta väl ditt pass på ett säkert ställe.

Vacciner.
Om du vill ange Argentina du inte kommer att kräva någon särskild vaccination. Men anser ett undantag och ett förslag. Om du kommer från länder där kolera och gula febern är endemiska sjukdomar måste visa ditt certifikat av vaccin mot dessa sjukdomar. Förslaget är att om du är i djungeln områdena i norra Argentina, nära Iguazu Falls, rekommenderas, men måste inte, vaccination mot gula febern.

Skatter.
För internationella och regionala flygningar tillåts komma in i landet utan att betala tull, kläder, personliga saker och nya varor upp till en gräns på u $ s 300 (u $ s 150 för barn under 16 år). Produkter som köps i fria butiker (Duty Free Shop) Ankomst, lägga till ytterligare $ s 300 taxa undantag.

Husdjur.
Husdjur som hundar och katter, måste utföra en enkel procedur för att komma in i landet. Du måste skicka in det hälsointyg som krävs av ditt land till utgången av djuret. Intyg om rabiesvaccination och ditt husdjur bör inte lägga på checkup tecken eller symtom på sjukdom. Slutligen behöver du bara betala en liten avgift.

Förlorat bagage.
Om du råkar detta bakslag under resan, bör du kontakta ditt flygbolag eller kryssningsrederi. Men om förlusten inträffade inom flygplatsen eller hamnen för införsel, bör du gå direkt till flygplatsen säkerhetspolisen (PSA), som finns i alla flygplatser och hamnar i landet vägen.

BILUTHYRNING
Stora biluthyrningsföretag finns i Argentina. De har kontor i större flygplatser organ såsom Alamo, Hertz, Avis och placerad. Kom ihåg att kolla med ditt kreditkort och representanter i ditt land biluthyrningsfirmor information om din resa innan du fortsätter. Att flytta runt i landet måste du ha internationell drivande post.

Valutaväxling
Du kan säkert köpa din lokala valuta vid officiella kontor National Bank ligger i landets flygplatser. Du kan också göra i husen av officiella förändringar i den finansiella centrum av Buenos Aires. För att undvika irriterande situationer inte svara den föreslagna gatuförsäljare eller vänliga tecken utseende. Få råd innan concierge på ditt hotell eller lokala vänner. Dessa förslag utgör hög risk för utlänningar. Turistombudsmannen kan du bekanta dig med sedlar och mynt är lagliga betalningsmedel i Argentina. Kreditkort är allmänt accepterade av American Express, Visa, Diners och Master Card.

Turistinformation
När du når country'll hitta flygplatser och hamnar, olika turist servicecenter som arrangeras av ministeriet för turism i Argentina. Det tvåspråkig personal guidar dig och ger kartor och vägbeskrivningar. Om du vill kan du också ringa veras för turister (0800-555-0016).

Staden Buenos Aires har även Turistinformation Centres (TIC), som ligger i bostadsområden och platser mest besöks av turister. Varje provins och attraktion har ett eget informationscentrum. Tveka inte att be om er hjälp.

Säkerhet
Argentina vill turister och garanterar deras säkerhet. I staden Buenos Aires och flera provinser i landet, har du myndigheter dedikerad särskild uppmärksamhet åt turist vägen. I Buenos Aires turist polisstation för att sätta till ditt förfogande en hotline (0800-999-5000), utöver sina centrala kontor.
Turistombudsmannen ger dig också den linje (4302-7816) och flera kontor för uppmärksamheten placeras för stora valdeltagandet. Slutligen kom alltid ihåg att hålla dina personliga och värdefulla för att skydda föremål i alla lägen. Försumma inte din plånbok och tveka inte att gå till myndigheterna för misstänkta situationer.

PROSIT
När du reser är det alltid klokt att du tar en reseförsäkring med sjukersättningar. Det är ett sätt att lägga säkerheten till din resa. Var noga med att anlita ett lokalt företag som du litar innan resan. Detta stöd kommer att göra din vistelse roligare. Men i en nödsituation eller en enkel huvudvärk i Argentina hittar du mycket goda vårdcentraler. Kom ihåg att kostnaden för privat sjukvård i Argentina liknar dem i ditt land eller Europa. När läkarvård, kan du rådfråga Tourist ombudsmannen för att säkerställa en rättvis taxa.