Enheten er designet for å oppdage smittsomme sykdommer som Chagas raskt til rette diagnose i isolerte eller lav inntekt populasjoner. Denne teknologien kan brukes både i menneskelig og i dyrehelse

Chagas sykdom, brucellose og hemolytisk uremisk syndrom, er smittsomme sykdommer som påvirker mest isolerte bestander landets. Den manglende kapasitet til å oppdage disse forholdene i lokalsamfunn langt fra helsestasjoner forverrer konsekvensene av sykdom og kompliserer behandlingen. Bare i tilfelle av Chagas, er det anslått at den eksponerte populasjon overskrider 7.000.000 mennesker.

Konfrontert med dette problemet, departementet for vitenskap, teknologi og innovasjon finansiert utviklingen av en prototype påvisning av smittsomme sykdommer som gjør at diagnose på plass i bare femten minutter. Enheten, designet av forskere ved National Institute of Industrial Technology (INTI), er bærbar og lett å håndtere og kan brukes både til diagnose hos mennesker og dyr. Det vil også være billig, slik at den kan brukes i sykehus eller primærhelsetjenesten med begrensede økonomiske ressurser.

For tiden, metoden for deteksjon av smittsomme sykdommer slik som Chagas sykdom, brucellose, hemolytisk uremisk syndrom, blant andre, er analyse av en blodprøve i et spesialisert senter for diagnose og behandling oppnås raskt har gunstige resultater. Isolerte samfunn i store byer som har ingen nærliggende sykehus eller helsesentre med nødvendig utstyr, har plikt til å sende prøver til fjerne helsesentre som resulterer i forsinkelser i å identifisere tilstanden.

Ifølge Carlos Moina, "er doktor i kjemi og direktør for INTI prosjektet svært forskjellig fra å ta en blodprøve sted tapt i Santiago del Estero og ta det til et referansesenter i provinsen Buenos Aires og Cordoba, noe som gjør dette stedet samme bestemmelse på den tiden, på plass. Tanken er at det kan være en enhet selv i sentrene av isolerte primærhelsetjenesten ". Anordningen tillater også overvåkning av sykdommen, som i tilfelle av babyer født av mødre Chagas 'under den akutte fase av sykdommen er herdbare tilføres til barnet medisinen har mange bivirkninger. Når strømmen ikke regelmessig overvåke statusen til sykdommen, forlenge behandling i tid når det ikke er nødvendig ", sier Moina.

Driften av den diagnostiske plattform er basert på dannelsen av antigen-antistoff-kompleks, og generering av et elektrisk signal gjennom en prosess for elektrokjemisk transduksjon. Anordningen har antigenene, dvs. proteiner som er spesifikke for hver sykdom, som ble flyttet i magnetiske nanopartikler ved kontakt med blod eller serum av personen eller dyret i spørsmålet, detekterer tilstedeværelsen eller fraværet av antistoffer.

Apparatet kan styres og drives via USB-tilkobling eller linjestrøm. Snart muligheten for å lade opp solceller som skal brukes i disse populasjoner bort fra det elektriske nett tendens testes.

Denne enheten ble utviklet fra et tverrfaglig arbeid, gjennom etableringen av et offentlig-privat konsortium bestående av Bioteknologi Research Institute (IIB-CONICET), National University of San Martín (UNSAM), INTI og tre bioteknologibedrifter, kombinere nanoteknologi, elektrokjemi, biokjemi, elektronikk og industriell design.

Som for påvisning av sykdommer hos dyr, gir denne anordning ikke bare for å påvise sykdommen hos storfe ved hjelp av en blodprøve, men også gjennom melken. På denne måten kan du holde bedre kontroll over unngå meieri tar en blodprøve.

Foreløpig er prototypen i den fasen av validering, ved å teste mer enn 300.000 sera og godkjenning av regulatoriske myndigheter: Statens administrasjon av narkotika, mat og medisinsk teknologi (ANMAT) og National Health Service og food Quality (SENASA). Etter denne første instans validering, signert INTI en avtale med National Administration of Laboratories og Institutes of Health "Dr. Carlos G. Malbrán" (ANLIS) slik at enhetene er også validert bruken i visse helsesentre isolerte samfunn i de store byene i landet vårt.

argentinske Development

Departementet for vitenskap, teknologi og innovasjon finansiert utviklingen av nanosensorer og bionanoinsumos plattform for in-situ diagnose, også kalt "point-of-care" (POC) i smittsomme sykdommer gjennom en bevilgning på $ 13,045,155 . Dette prosjektet involverte opprettelsen av et offentlig-privat konsortium bestående av National Institute of Industrial Technology (INTI), Bioteknologi Research Institute, National University of San Martín (UNSAM), Agropharma Animal Health SA; Biochemiq S.A.; AADEE SA Verdien av enheten vil være rundt $ 1000 og kan da oppstå å etablere en samarbeidsavtale mellom selskapene som deltar i konsortium for å produsere innganger og elektronikk selskapet som håndterer den væpnede apparat. Enheten for rask diagnostikk av infeksjonssykdommer i stedet vil at vedkommende myndigheter til å handle effektivt mot utbrudd i vårt land.

Infeksjonssykdommer

Chagas sykdom er en sykdom forårsaket av en parasitt kalt Trypanosoma cruzi, som kan leve i blod og vev hos mennesker, dyr eller tarmen hos noen insekter er kjent som kyss feil eller bugs. Den vanligste formen for smitte er gjennom bitt av en infisert insekt vektor med parasitten forårsaker feber, diaré og trøtthet. I Argentina ville ha utsatt 7.300.000 1.600.000 300.000 smittet og berørt av Chagas hjertet av opprinnelse.

Brucellose er en bakteriesykdom som rammer dyr pattedyr og mennesker, og som overføres gjennom inntak av forurenset mat, som for eksempel melk og upasteurisert ost; inhalering av infeksiøse aerosoler og ved kontakt med sekreter av dyr. Symptomer inkluderer stands: intermitterende eller uregelmessig feber av varierende varighet, hodepine, svakhet, svetting, frysninger, vekttap og generelt ubehag.

Hemolytisk-uremisk syndrom (HUS) er en sykdom forårsaket av bakterier som kalles gruppe av Escherichia coli og rammer barn mellom seks måneder og fem år forårsaker nyresvikt, anemi og nevrologiske lidelser. I de fleste tilfeller kommer sykdommen ved å spise kokt kjøtt bærer av bakterien. I vårt land er det mer enn 300 tilfeller per år