Det er krypterte innskudd oppdaget av Justice ved Institutt for Works of Religion. "Jeg frykter å bli drept,» sa han i et notat til tidligere president for organisasjonen og venn av Benedict XVI. Saken uthuler figuren av paven.


Blant de 34 000 løpende konto for Institutt for Religiøse Works (IOR), bedre kjent som banken til paven, ville det være noen krypteres som kunne skjule "penger fra mafiaen og andre ulovlige aktiviteter, inkludert bestikkelser betalt til politikere og senior Statlige tjenestemenn ".

Denne sensasjonelle versjonen i går ga til avisen Corriere della Sera og forklarer hvorfor presidenten i banken, Ettore Gotti Tedeschi, fjernet uten bedøvelse to uker siden av sin høye embeter, sa i et notat kalt denne uken: "Jeg frykter å bli drept ».

Skandalen dreier seg om ulovlige forretninger ved bredden av paven, der lovlig penger avsatt fjellene den romerske kurien og deres "departementer" pavelig Vatikanstaten selv, religiøse ordener, den rike italienske kirken, diplomater, biskoper og presteskapet. Totalt snakker vi om lag fem milliarder euro. Konsekvensene kan være mye mer alvorlig enn den siste arrestasjonen av mayordormo av Benedikt XVI, Paolo Gabriele, anklaget for lekker dokumenter pavelige leiligheter, noe som har rystet selve grunnvollene i disse dager til Den hellige stol til å bringe vanry til figuren og pavens autoritet.

Tirsdag ble raidet av Special Operations Group of politiets Gun Milans hus Gotti Tedeschi. De sier at "professore," Catholic University vitenskapsmann, et medlem av Opus Dei ble lettet da han fant ut at militærpolitiet var ekte og ikke en tropp av snikmordere sendt for å drepe ham. Gotti Tedeschi fortalte dommerne i Napoli, som spurte ham, mens politiet sjekket det luksuriøse leiligheten bankmannen. Gotti var leder av den italienske datterselskap av spansk bank Santander før paven utnevnte ham i 2009 som leder av IOR.

Dommerne i Napoli ville vite arbeidsmåter mellom Gotti og Cesare Orsi, president i Finmeccanica, staten kjempen som produserer våpen, helikoptre og andre avanserte industrielle produkter. I søket, oppdaget politiet en stor garderobe med 47 mapper der det var mye Finmeccanica og Santander. Men de fant også rikelig materiale på IOR. Det var en hemmelig notat skrevet av Gotti Tedeschi, som samarbeidet om den sosiale encyklika av den nåværende tyske paven.

Inne hadde banken og far til fem barn bygget en Pandoras Box tilsvarer en pumpe som ryster Vatikanet. "Jeg frykter å bli drept. I Vatikanet har sett ting som skremmer meg. Hvis de dreper meg i denne dokumentasjonen vil finne årsakene til min død, "Gotti skrev i et notat til sine venner.

Den versjonen av Corriere della Sera, undertegnet av den svært kunnskapsrik Sarzanini Fiorenza, sier at årsaken til terror Gotti krypterte kontoer som ville skjule mye penger fra mafiaen og korrupsjon topp-flight.

Bankmannen sa Vatikanet hadde forsøkt å finne ut hvem som sto bak de nummererte regnskapet, men sa han hadde oppnådd var tross alt en netto avvisning av Riksarkivaren for IOR, Paolo Cipriani, "som alltid var mot transparecencia linje jeg ønsket å gjøre. "

Da de så dette minnesmerket, dommerne oppfordret sine kolleger Napoli øvrighetspersoner i Roma, som er ansvarlig for etterforskningen påstander om resirkulering av penger mot IOR, som raskt kom med fly til Milano og flyttet til brakkene beskyttet Special kjerneoperativsystemet av politiet, hvor Gotti Tedeschi ble rapportert av et halvt dusin dommerne i Napoli og Roma.

Angivelig, besluttet regjeringen å gi spesiell beskyttelse til den tidligere pavens bankmann fordi deres tilståelser og dokumenter blir levert brannstifter materiale. I dokumentasjonen er kopier av e-post og personlige agendaer, samt annet skriftlig materiale.

Gotti Tedeschi, i sin tur, ble overrasket da dommerne i Roma viste ham det materialet de hadde samlet på temaet hvitvasking. Det var til og med snakker avskjæringer utenriksminister, kardinal Tarcisio Bertone, pavens personlige sekretær, Monsignor Georg Gaenswein.

I oktober 2010 blokkerte den italienske rettsvesenet overføring av IOR Artisan Credit for 23 millioner euro. Påstanden er at han ikke identifisere eierne av de pengene, som var sterk mistanke om en resirkulering eller vask.