Maradona, lojtari më i mirë në historinë e futbollit dhe sportit sot ambasador në Emiratet e Bashkuara Arabe, sot vizitoi Presidentin Cristina Fernandez në Hotel Palace Arabe, Abu Dabi, ku ai qëndroi delegacioni kombëtar turne Azi, dhe udhëtojë për në Indonezi dhe do të përfundojë në Vietnam.

Ish-ylli i futbollit Diego Maradona tha të mërkurën se "Argentines duhet të jetë krenar për vendin tonë dhe qeverisë sonë," u ripërcaktuar si "cristinista" dhe paralajmëroi se deputeti i opozitës Francisco De Narvaez "nuk mund të bëjë një supë".

Maradona, i cili është një ambasador i sportit në Emiratet e Bashkuara Arabe, sot vizitoi Presidentin Cristina Fernandez në Hotel Palace Arabe, Abu Dabi, ku ai qëndroi delegacioni kombëtar turne Azi, dhe të udhëtojë për në Indonezi dhe do të përfundojë në Vietnam.

Në komentet e transmetuar në radion kombëtare nga Abu Dabi, futbollist ish tha: "Unë mund të vërtetoj sepse unë shoh atë, dhe prej atëherë është dashuria ime për Cristina dhe popullin e saj, të cilët punojnë çdo ditë për të parë nëse kemi të mirë vendi. "

Me humor të saj të njohur, Maradona ka thënë se ata që kritikojnë kreun e shtetit "janë të dyshuarit e zakonshme, ato lindur me lugë argjendi në dhe nuk e di për të vënë së bashku një merak," duke këmbëngulur se "Argentines duhet të jetë krenar e tona vendi dhe qeveria jonë. "

Në këtë ton, kritikoi "për shembull, (Francisco) nuk De Narvaez bëjë një supë, nuk e di atë që ju keni për të vënë, flasin e flasin dhe nuk ka jetuar, nuk e vuajnë atë që ata vuajtën shumë Argentines," dhe konkludoi duke sugjeruar se "e parë të mësojnë për të bërë enët dhe pastaj ne do të flasim"

. "Të jesh këtu në Emiratet e Bashkuara Arabe, ti e kupton që ju duhet të jetë krenar për vendin e tyre, aftësia e tyre për të gjeneruar ushqim dhe përpjekjet e qeverisë së tij dhe Cristina gjithë", vlerësoi ish-lojtar, i cili gjithashtu ventured si trajner në Emiratet e Bashkuara Arabe, por pa sukses.

Në këtë kontekst, Maradona, si ajo përhapet, tha se "para se ata morën dhjetë e saj dhe sot ka shumë që kanë aftësinë, dhe kjo është për shkak se ato lart, dhe sidomos të Kryetarit, me Nestor Kirchner [] na nga gropa. "

"Ne do të vazhdojmë në këtë rrugë, duke filluar me Néstor dhe Cristina vazhdon Diego thonë se nëse nesër ishte cristinista, gaboj:. 'M cristinista", përfundoi ai.

Burimi: http://www.laprensa.com.ar/