Den spanske avis ABC sagde den venezuelanske præsident er i kritisk tilstand og ville have planlagt en kommende frakobling kunstig assistance forlænge levetiden af ​​præsidenten. Fra Caracas, dog siger den bolivariske leder tilbragt dagen "fredelig og stabil".

Selv fra Venezuela er fast besluttet på at sige, at Hugo Chavez helbred ikke er i fare, underprogrammet sidste timer frem, at præsidenten gik i koma, med meget svage livstegn, vedligeholdes gennem kunstig bistand indkøbes hospitalet i Havana, hvor han blev indlagt. Kilder hørt af den spanske avis ABC sagde, at de havde planlagt en lukning næste kunstig bistand forlænge levetiden af ​​præsidenten. At afbryde, med forudsigelige resultat af død, kunne ske når som helst.

Venezuelanske embedsmænd siger Chavez er stadig i live, selv om de synes at være at forberede landet på nyheden om død den bolivariske leder. Hans søn og minister for Videnskab og Teknologi, Jorge Arreaza, sagde Chavez havde nået slutningen af ​​året "fredelig og stabil". I mellemtiden venezuelanske Vice President, Nicolas Maduro, sagde søndag, at hans situation var "delikat".

I flere dage er sundhed Chavez betragtes som kritisk, med dens vitale funktioner kunstigt bistået efter operationen, han gennemgik den 11. december på grund af fremskreden kræft du har, og postoperative komplikationer provadas af en infektion.

Med konstant feber, tab af bevidsthed og de ubesvarede antibóticos kom Chavez til udgangen af ​​året i intensiv behandling, uden at spise noget fast siden foretaget en operation for tre uger siden, med "anus mod naturen", og på grund af intravenøs ernæring udvinding af omkring en halv meter af tarmen, ifølge efterretningskilder med adgang til din medicinske team. Også deres respiratoriske funktioner blev kunstigt bistået efter trakeotomi, som blev indgivet af en infektion, der førte til tilbageholdelse af væske i lungerne. Det billede er afsluttet med nyreinsufficiens.

I den operation foretaget den 11. december for at fjerne hendes fire afgrøder af bækken og tarmkræft, blev præsidenten ekstraheret 43,4 inches af tyndtarmen. En biopsi foretaget under kirurgi også konstateret kræftceller i de indre vægge af tarmen og blæren.

Operationen, der udføres af en medicinsk hold ankom til Rusland specifikt med bistand af cubanske læger også konstateret, at knoglemetastaser og rygmarv var skrider støt. Normalt ville dette have sandsynligvis krævet en kommende knoglemarvstransplantation, men hans tilstand, og som tilladt deterioradono flere forestillinger.

På tærsklen til fejringen af ​​det nye år, deltog folk i Caracas en økumenisk Mass afholdt i kirken San Francisco, i Caracas, at bekræfte deres støtte og solidaritet til statsoverhovedet, der gik på tv den liturgiske handling, rapporterede i tilfælde ministeren for kommunikation og information, Ernesto Villegas.

Også i Plaza Bolivar, hovedstaden, samlede de revolutionære folk at udtrykke deres håb for en hurtig heling af præsident.

Natten til søndag 30 Nicolas Maduro Vice rapporteret fra Havana at Chavez står nogle komplikationer fra kirurgi til at fjerne kræft, der behandles i maveregionen, den fjerde intervention i 18 måneder.

Staten præsident er "følsomme" og "ikke-fritaget risiko" Maduro rapporterede fra Havana, i en meddelelse udsendt på landsdækkende tv i Venezuela.