Door Joaquin Morales Sola

Iemand zei dat het zou lot in deze wereld hebben als je gewoon reageert met een glimlach kirchnerismo agressie. Daniel Scioli nam het advies, maar nooit ten volle begrijpen waarom de Kirchner gelanceerd als snel een strijd die eindigt in 2015. Scioli werd nooit Mauricio Macri en Hugo Moyano, hebben zij besloten om nee te zeggen tegen cristinismo en doen dat met woorden die meer en diepere wonden open. Het is waarschijnlijk dat alle drie zijn gedwongen tot een oorlog die ze niet wilden, maar Scioli was altijd de minst voelde me comfortabel bij zo vele veldslagen en wrok. Comfortabel of oncomfortabel, het feit is dat in de laatste paar uur besloten om terug te keren klap voor klap, als de coup was het plan cristinismo.

Tot drie dagen geleden, de gouverneur van Buenos Aires nog steeds gekenmerkt een duidelijk onderscheid tussen Cristina Kirchner en de twee zwaardvechters cristinistas vaak afspelen hem: luitenant-gouverneur Gabriel Mariotto en Charles Kunkel, bewaarder Kirchner terrein van ideologie. Kunkel is de man van Cristina Fioramonti, voorzitter van de provinciale peronistische blok van senatoren, die ook maakt zijn dagelijkse bijdrage aan het ongeluk van Scioli. Cristina is een en ander ding zijn de cristinistas, placht te zeggen.

Deze bewering is waar, omdat de president is meestal niet persoonlijk Scioli te duwen (want het is de gouverneur, in ieder geval) en niet voetafdrukken achter in destabiliserende operaties tegen de gouverneur. Maar een dergelijke aftrek van de gouverneur en de reactie veroorzaakt trillen van zijn politieke partners. Heeft Kunkel Mariotto en handelen op hun eigen tegen de belangrijkste gekozen ambtenaar na de president? Was het niet nauwkeuriger om te concluderen dat deze alleen gevolgd, elk met zijn stijl en vorm, het politieke leiderschap gekenmerkt door Cristina? Mariotto en Kunkel hebben ook altijd graag de stijl te dragen naar hun tegenstanders kirchnerismo: ze zijn arrogant, autoritair en oneerbiedig. Op het einde, Scioli besloten dat in feite geen mogelijke nuances onder de ultras van Kirchner en zijn baas. Hij besloot, in plaats van, de baas die een verschil maakt tussen haar en zijn generaals in de oorlog onwaarschijnlijk is.

Existentiële positie Scioli werd gedefinieerd gisteren. Het zal een presidentskandidaat in 2015 als de grondwet van de Argentijnse grondwet gelijk gebleven. Tenminste, als in december van dat jaar, Cristina werd gedwongen om naar huis terug te keren door de constitutionele veto herverkiezing. Ook zou een eventuele hervorming van de Grondwet, dat deze nadere termijn van de president is ingeschakeld, automatisch laten Scioli uit de volgende presidentiële campagne. Nooit een race tegen de Cristina, bekrachtigd in de laatste uren.

De cristinistas hebben het recht om geschokt voor de presidentiële project Scioli. Ze hebben nooit wisten niets van deze voorbereidingen. De enige die ik kende was het zelf Cristina. Scioli zei dat ze persoonlijk geen bezwaar had. De stilte van de Voorzitter aan de oprechtheid van de gouverneur of zijn zegen aan het project (er zijn verschillende versies) Scioli nam hem te misleiden ingestemd met de erfgenaam van het presidentschap van Kirchner zijn. De vlam van die illusie, tegen alle bewijzen en waarschuwingen, was tot een paar dagen geleden.

Bewijs en waarschuwingen gehandeld tegen, maar ook de geschiedenis zelf. De voorzitter nooit sympathiseerde met de ideeën van Scioli, die als een centristische niet in staat om een ​​fundamentele project, dat is wat ze wil spelen. Een grote afstand tussen hen is afkomstig uit de tijd dat hij leefde in de Senaat, hij en vice-president's Office en ze als een krachtig senator en first lady.

De voorzitter betreft het de laatste tijd een kleine kern: De militanten Campora, de Kirchner puur en simpel, mensenrechtenorganisaties en sommige progressieven die draaien er omheen. Het is de doelgroep die u koos, die applaus zoekt en die heeft een hekel aan kritiek. Geconfronteerd met dit platform, zal Scioli altijd een buitenlander. Hij merkt een vreemdeling in de vele besluiten van de president in het Government House: Scioli is er altijd ernstig, op zoek naar een alliantie tussen een openbare blik kant. Je moet jezelf onderscheiden, een vriend geadviseerd. Ik ben anders! , Hij zei Scioli. Het was een dag voor het uitbreken van de brand van deze uren. Echter Scioli begrijpen dat verschil als een geheel gelijk aan die nu regels. De Kirchner niet begrijpt deze subtiliteiten.

De oorlog begon toen hij camporismo in het Buenos Aires wetgever een verzoek om inlichtingen aan de gouverneur op de advertentiekosten. Of Scioli begon toen hij opnieuw gevraagd voor de voormalige Ciccone aan de provinciale belastingen te betalen te zijn van 1994. Je kunt maar beter geloven dat Ciccone niet was wat de aanleiding tot het vuur, want dan zou dit een door de overheid te ingewikkeld in een geval van vermeende corruptie als de belangrijkste verdachte alleen voor nu de vice-president Amado Boudou zijn.

We moeten bedanken cristinismo zekere mate van oprechtheid. Is van mening dat de staat behoort en doet niets te verbergen. Alle andere politieke uitdrukking zou niet spreken van geen reclame voor hun eigen schande bloot te leggen. Volgens de stichting president Silvana Giudici voormalige plaatsvervanger, de Kirchner de overheid reclame steeg met 3242 procent sinds 2003. Die reclame is alleen bedoeld om media vrienden, belast met de verdediging overheidsbeleid, in enkele gevallen, en te smeren leiders van de oppositie en onafhankelijke journalisten in de meeste gevallen.

Hoe dan ook, Scioli werd zonder het te weten een fenomeen. Het is de eerste peronistische gouverneur een verzoek om informatie van zijn eigen wetgevende deel. Niet dat peronisme heeft verloren het gevoel van discipline, maar discipline niet wordt uitgeoefend Aires blok in La Plata, maar Olijven.

Iets dergelijks gebeurt met presidentskandidaten. De cristinismo denk dat je het recht hebben om omhoog te brengen grondwettelijk amendement om hun leider te verankeren. Een presidentskandidaat Cristina Kirchner, onder de huidige omstandigheden, is ongrondwettelijk. Maar op hetzelfde moment, Scioli ontkent het recht om te denken op uw eigen legitieme kandidatuur. Uit recente onderzoeken zien dat de gouverneur van Buenos Aires nog steeds de populairste politicus van het land, meer dan de werkelijke Cristina. Metingen werden verricht na de partij van Kirchner door YPF. Alleen een politicus die niet uit te ontmoedigen van deze wereld en dingen, zijn eigen ambitie om president te worden.

Scioli heeft zijn eigen conflicten, de camporismo Kirchner is het erger. De aanzienlijke verhoging van de belastingen ter beschikking van de Gouverneur (nog steeds niet de ultieme sanctie van de Kamer van Afgevaardigden) werd geconfronteerd met de krachtige rurale sector. De onroerende voorheffing verhoging zal leiden tot een automatische stijging van de nationale belastingen. De Buenos Aires ruralists zeggen dat ze slechter zijn dan in de tijd van 1 tot 1 (voor hen de officiële notering regels van de dollar) en dat alleen is het redden van de goede internationale prijs van grondstoffen. Maar de gouverneur het niet eens met de gewelddadige strijd van de militanten die Campora georganiseerd met boeren. Deze formulieren zijn niet Scioli.

Waarom nu? Waarom, wanneer nog steeds vermist drie en een half voor de presidentsverkiezingen? Ik had nooit gedacht dat dit zou gaan zo snel verliezen, zei Scioli onder vertrouwelingen. Angst kan hebben ingegrepen om de continuïteit Kirchner Cristina te garanderen. Maar het kan ook invloed hebben gehad op de eeuwige behoefte aan een oorlog aan de gang, als ze YPF nationalistische gerommel dicht en toen de brand tijdens de Falklands minder en minder.

Een andere oorlog nodig is. Wat zou er gebeuren aan de voorzitter als de Argentijnen moesten bespreken enkel over de neergang van de economie, de bijna totale verbod op toegang tot de dollar of de verwoestingen van de misdaad? Een oorlog kan zijn nutteloos of niet, maar altijd zorgt voor een schitterend podium en obsessieve