De instelling uitgevoerd door de Estela Carlotto, die de 'Building Peace ", uitgereikt in de Franse hoofdstad, zei dat de onderscheiding" meer kracht om onze strijd voort te zetten voor het geheugen, waarheid en rechtvaardigheid geeft. " Paris-De Vereniging van Grootmoeders van de Plaza de Mayo werd geëerd vandaag door de UNESCO en president Cristina Fernandez, die deelnamen aan de ceremonie in Parijs, zegt dat Argentinië nu is een "model van respect voor de rechtsstaat."
De instelling uitgevoerd door de Estela Carlotto, die werd bekroond met de 'Building Peace', Felix Houphouet-Boigny, voormalig voorzitter van de Ivoorkust 33 jaar, zei dat de onderscheiding "meer kracht om onze strijd voort te zetten voor geeft geheugen, waarheid en gerechtigheid. "
Cristina Fernandez zei dat hij aanwezig was bij de plechtigheid in zijn "dubbele hoedanigheid als voorzitter en als burger, die miljoenen van onze landgenoten die zien de Grootmoeders om een ​​zeer tragisch en zeer pijnlijk voor de Argentinië leven te overwinnen".
"Argentinië is vandaag de dag een model van wat moet een staat die de mensenrechten respecteert zijn, zonder beperking," zei het hoofd van de staat, in de toespraak bij het UNESCO hoofdkwartier, waar hij kreeg deze award 's middags Carlotto "Building Peace".
Zei ook dat hij wilde "hulde te brengen aan het geheugen, en die was mijn partner, Nestor Carlos Kirchner 'voor als een" sleutelfiguur in de geschiedenis van Argentinië om de muur van straffeloosheid te breken dat de wetten, zoals de Due Gehoorzaamheid en het eindpunt was gebouwd. "
De president zei dat de grootmoeders 'strijd om de genocide te worden zichtbaar in de ogen van zijn landgenoten, "en stond erop dat onder zijn beheer, het land is" een voorbeeld van respect voor de rechtsstaat. "
Het staatshoofd zei ook te betalen "eerbetoon in de vorm van Estela allen die gerechtigheid eisten voor vele jaren", terwijl overwoog dat "meer dan 30 jaar, nooit deze vrouwen aangeprezen of maakten gebruik van geweld."

"Als ik had vermoord een kind, ik weet niet of hij had de moed om gerechtigheid en waarheid vraag in de toon waarop ze dat deden," gaf hij toe.
Eerder, de Grootmoeders van de Plaza de Mayo gaf een verklaring af waarin hij verklaarde dat de bevordering van vrede Award "meer kracht om onze strijd voort te zetten voor het geheugen, waarheid en rechtvaardigheid geeft."
"Deze belangrijke prijs eert ons en geeft ons nog meer kracht om onze strijd voort te zetten voor de waarheid, het geheugen en gerechtigheid", zei oma, dank aan de prijs voor de bevordering van vrede Felix Houphouet-Boigny, uitgereikt door de Organisatie United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, als "erkenning van het werk van het partnerschap voor vrede en mensenrechten."
"Staat het terrorisme verdwenen gestolen onze kinderen en onze kleinkinderen. Deze diepe pijn bracht ons naar dit moeilijke pad, dat duurt bijna 34 jaar ondernemen, en waarin we de identiteit van de 105 kleinkinderen te herstellen," zei de entiteit, die zei dat het onderscheid "draagt ​​bij aan de verspreiding van onze strijd."
Oma zei dat "awards van deze omvang hebben we de ziel gevuld, maar de beste beloning is altijd de terugkeer van een kleinkind," en daarom "we zullen de zoektocht naar de bijna 400 kleinkinderen, dat vinden we nog steeds verder, het verhogen van onze stem aan deze horror komt nooit ergens in de wereld. "
Het evenement was aanwezig, naast de president, een delegatie onder leiding van oma Estela de Carlotto en teruggewonnen een groep van kleinkinderen, waaronder John Rep Cabandié.
Ondertussen van Unesco zei dat "in een tijd waarin velen zijn bezig met een leven van rust," de Grootmoeders van de Plaza de Mayo "zich gaf aan een leven zonder rust 'en' tegen onrecht, tegen leugens, in geslaagd om de waarheid te herstellen. "