Udviklet i Argentina, i samarbejde med forskere i Australien og New Zealand, præsenterede var i dag den første vaccine mod hydatid sygdom, en sygdom forårsaget af en parasit, der påvirker dyr, men som derefter overføres til mennesker. Landet indberettede 450 tilfælde af hydatid sygdommen om året, hvilket gør den vigtigste zoonotiske sygdom i Argentina.

Hos mennesker er hydatid sygdom karakteriseret ved dannelse af cyster i forskellige organer, primært i lever og lunge, og sjældent i hjernen. Selv om patienterne kan vise sig som en asymptomatisk infektion i årevis, cyster indeholdende parasitten Echinococcus granulosus larver vokse til at påvirke organer og kan medføre komplikationer, der kræver medicinsk eller kirurgisk behandling.

Providence Hidatil EG95 vaccine, med godkendelse af Senasa, giver op til 100% beskyttelse til husdyr (primært får og geder), som kan skære overførslen cyklus af parasitten.

"Denne vaccine er et håb for de 500.000 børn, der bor i områder med risiko for overførsel af hydatid sygdom," sagde Oscar Jensen, Institut for Health Research af Sundhedsministeriet i provinsen Chubut, under præsentationen af ​​vaccinen.

Arrangementet deltog også Barañao Lino, minister for Videnskab, Teknologi og produktiv innovation, Lorenzo Basso, sekretær for landbrug og fiskeri og ministeren for industri Debora Giorgi ..