En udtalelse klummeskribent for den amerikanske avis The New York Times rapporterede, at præsident Barack Obama bør følge trinene i den anvendte model i Argentina i det sidste årti.
Som anført i sin artikel Ian Mount, hvorfra Argentina faldt i standard i 2001 "foretaget en kovending i sin økonomi, en præstation der gik ubemærket hen uden for Latinamerika, men at præsident Obama og Kongressen bør være en inspiration" .
Mount opført blandt de "finansielle poster" seneste "vækst på 6 procent årligt for syv af de sidste otte år, ledigheden faldt til mindre end 8 procent i dag mod 20, som havde i 2002 og fattigdom faldt til halvdelen. " I første del, bemærkede forfatteren at på grund af en stigning i det indenlandske forbrug.
"Gaderne i Buenos Aires er overfyldt med biler, fordi argentinerne købt omkring 800 000 nye biler i år." Mekka vin «, Mendoza, er fuld af vingårde, hoteller og restauranter, der tilbyder første klasse. Plasma og (celle) Blackberry blev husstand værktøjer af middelklassen, "Mount nævnt som et eksempel.
De detaljerede vækst ved at forfatteren var til dels på grund af "en uventet for de stigende priser på sojabønner, majs og hvede", men også af beslutninger fra direktionen, som den priskontrol dollar til at forblive høj, og anvendelsen af ​​eksportafgifter.
Disse foranstaltninger blev de midler, der er tilladt til opførelse af almene boliger og sociale ydelser, såsom universalitet børnetilskud, som "bidrager til at fremme forbruget," som forstås af forfatteren. "Som barn er afhængig af at gå i skole, sikre et højere niveau for lang uddannelse nationalt," siger han opsummerede.
Men svaghederne er indlysende: "Afgifter på import og eksport skræmt udenlandske investorer, mens det høje forbrug inflation steg til 20 procent," sagde Mount.
The New York Times reporter foreslået at kopiere den argentinske model Obama: "Put penge i lommerne på borgere, som derefter bruger og bidrager til økonomisk genopretning," spurgte han.
"De nedskæringer i de offentlige udgifter bør ske, når tingene bliver bedre, noget at Argentina kæmper nu, men ikke før," sagde Mount, der sagde i en anden passage i sin artikel, at "det ville være latterligt at antyde, at De Forenede Stater følge i hans fodspor og indtast default ".