USAs president Barack Obama sa mandag ved to anledninger at "USA ønsker å se en stigende Kina, velstående, fredelig og stabil" og sa at "selv om vi konkurrerer om virksomheten, vi samarbeider også i et bredt spekter av utfordringer og muligheter. "

Blant disse utfordringene, siterer kampen mot Ebola, klimaendringer og spredning av atomvåpen, som presidenten sa i en tale på et forum for næringslivsledere til toppen av Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC), holdt mellom mandag 10. og tirsdag 11. på hovedstaden i det asiatiske makt.

I en tale markering økonomiske, Obama sa at USA "hjalp Kina for å delta i den globale økonomien, fordi det også går i favør av amerikanske interesser."

APEC er et multilateralt forum opprettet i 1989 for å konsolidere den vekst og velstand for stillehavslandene, som omhandler problemstillinger knyttet til handel, økonomisk samordning og samarbeid blant sine medlemmer.

Som en mekanisme for samarbeid og økonomisk enighet, er rettet mot å fremme og tilrettelegge for handel, investeringer, økonomisk og faglig samarbeid og regional økonomisk utvikling i de land og territorier over Stillehavet bassenget.

Summen av brutto nasjonal produkt av de 21 APEC økonomier som utgjør tilsvarende 56% av verdensproduksjonen, mens som helhet står for 46% av den globale handelen.