Menem bedt om å bli løst fra staten hemmelighold å vitne under rettssaken for å dekke opp angrepet på AMIA, advarte han at hans uttalelser kunne bryte gemyttlighet med andre land

Tidligere president Carlos Menem i dag bedt om å bli løst fra staten hemmelighold å vitne under rettssaken for å dekke opp angrepet på AMIA som han er tiltalt, men advarte det kan påvirke "interessene til den argentinske stat" og for å føre "den forstyrrelse av fredelig sameksistens "med andre nasjoner.

"Det er en generisk problem, men påvirker den argentinske regjeringen," sa forsvareren Omar Daer før Federal Court 2 for å heve ugyldigheten av saken i begynnelsen av debatten, i sammenheng med den tredje dagen av høringene.

Spesielt Daer hevdet at tidligere president å bli avløst av "statshemmeligheter" for å vitne i rettssaken der han er anklaget for å dekke opp de "syriske track", men truet med konsekvensene av sine bemerkninger, som han advarte " kan påvirke interessene til staten "argentinske og årsak" bryting av fredelig sameksistens "med andre nasjoner.

En stund senere var klagen av Memoria Activa som avhørt mer brutalt at tilnærmingen: "Hvis Menem vet noe om angrepet og falt i 21 år, for å komme til denne rettssaken, og sier han vet hedre ofrene som en minsteerstatning "sa advokaten Rodrigo Borda.

Som gjeldende Senator Menem er ikke til stede på høringen på grunn av helseproblemer det skulle følge debatten alternativer gjennom en videokonferanse.

Han hadde til og med spekulert som kan gi foreløpige uttalelse, noe som ikke var mulig fordi de foreløpige spørsmål ikke er ferdig.

Sannheten er at Menem ville følge diskusjonen via coax alternativer, men det var tekniske problemer i bygningen og at tilkoblingen var uten service.

Daer sa at etter angrepene på ambassaden og AMIA, kalt Menem ikke bare til side, men også etterretningstjenesten i USA, Storbritannia, Israel og Brasil, blant annet å klargjøre fakta.

Og så, sa hans forsvar, ville hans uttalelse i denne prosessen involverer behovet for Senatet å avlaste ham av plikten til ikke å avsløre statshemmeligheter.

På spørsmålet om involvering av statshemmeligheter som forsvarer tidligere leder av SIDE Hugo Anzorreguy hun ble også lagt til, og igjen siktede også innrømmet.

I tillegg til Daer fordel avviser anklagen mot hans klient: han sa at han var imputing av en cover for den syriske fødte forretningsmannen Alberto Kanoore Edul da han aldri ble belastet med bombingen av den jødiske senteret.

"Vi har et deksel som mangler gjerningsmannen. Det er et fravær av ansvar for den syriske sporet. Vi har også den iranske Kanoore Edul spor ... Hvis jeg hadde noe ansvar, bør fengsles ... Men at en del er utelatt, "klaget han.

Og i den sammenheng, prosessfullmektig hevdet: "Det er ikke-eksisterende og utilstrekkelig bevis, vi er på prøvespill for sidespørsmål og ikke for å prøve å finne sannheten om den triste bombing" 18. juli 1994, som tok livet av 85 mennesker.

Etter å ha prøvd å heve ugyldighet behandling av hans klient, Daer sa at, etter eget skjønn, fortielse "er foreskrevet" og avsluttet sin tale.

Forsvar av tidligere dommer Juan Jose Galeano og tidligere påtalemyndigheten Eamon Mullen og Jose Barbaccia hadde også avvist anklagene mot ham, spørsmål ved berettigelsen av dommen og utfordret gyldigheten av deltakelse av klagerne i debatten, som ble avvist av disse partiene og den offentlige departementet.

Den TOF vil være ansvarlig for å løse disse problemene i løpet av to uker, i begynnelsen av september, da debatten fortsetter.