Sofia Maccari och Luciana Aymar, både i inledningsskedet och Rocio Sanchez Moccia, i det andra var författarna av målen för den valda kvinnliga hockey på gräs att slå hela germanska och var på toppen av zonen det aktier med nya Zeeland och Australien, som de möter nästa tisdag för att stänga den inledande fasen.

De tre punkter som tog laget tränas av Carlos Retegui stödde hans kandidatur för semifinal att spelas den 6 mot Australien och det kan vara värt en slips. Argentina, som leder gruppen på målskillnad med 9 poäng, samma som uppgår till Nya Zeeland och Australien.

Lions spelade en bra första halv, tog centrum, lobbade motståndare, genereras ofta risker och slutligen formas den i resultatet. På 12 minuter markerade Maccari de 1 till 0 och 28 minuter, gjorde Aymar, den bästa spelaren i världen, 2-0 med en riktigt bra mål.

Men hade också spelet volym och kastas många korta hörn för att förstora poäng. Till allt detta, Tyskland (guld i Aten 2004), kom vem som ska överträffa USA (2-1) och Sydafrika (2-0) och förlora till Australien (3-2), var mycket svag i försvaret kunde inte hantera bollen och resulterade i nästan inga situationer, utom på slutet vilket gav ett straff hörn.

Den andra halvan var en jämnare, även om Argentina hade känslan av att ha allt under kontroll, mycket bra jobb efter den inledande perioden. Bara om slutet kom ett par av känslor. Är att de 31 minuter Nina Hasselmann, straff, gjorde för tyskarna, men 60 sekunder senare kom målet Rocio Sanchez Moccia, efter en stor paus.