Het nieuws van de dood van de officier van justitie Alberto Nisman blijven om verder te gaan en al nemen hun houding. Jorge Altamira, de leider van de Partij van de Arbeid en de presidentskandidaat van de linksvoor getuigde voor diverse media in Argentinië:

"De dood van Nisman toont duidelijk de ernst van deze oorlog dienst, waar de nationale overheid is primair verantwoordelijk voor wat er is gebeurd. Het is duidelijk dat de officier van justitie Nisman zeer explosieve informatie cijfers van de regering had ingestemd. De inlichtingendiensten spelen een belangrijke rol bij het dekken van de kwestie. Dit gebeurt al sinds de aanval op de ambassade van Israël, die nooit is onderzocht en alleen gericht aandacht op wat er gebeurd is in de AMIA. Onze partij was de enige die nog in 1994 aan het Congres om antwoorden te eisen. "

"Stilte van de Executive, toont de politieke crisis toont duidelijk aan de hand, als de president nog niet heeft bijeengeroepen een nationale keten. In deze situatie van de Arbeiders Partij eisen de opening van de archieven, onderzoeken de lokale ambtenaren die actief zijn in deze hoes, in medeplichtigheid met de diensten in het buitenland. Alleen op deze manier zul je in staat zijn om duidelijkheid te geven aan de kwestie. "

Jorge Altamira die op vakantie in de provincie Mendoza was teruggekeerd naar dezelfde eisen aan de pers over het feit dat de hele Argentijnse volk hebben geschokt te bouwen.

Tags: justitie, Partij van de Arbeid, Argentinië, Nisman, Links, Politiek