Til tross for at tvilsomt for denne kampen, spilte Messi og scoret et mål etter 15 minutter og en annen 25 minutter av den første fasen. Som brøt rekorden på 85 mål tysk spiss som hadde registrert i 1972.

Lionel Messi Rosario i dag overgått posten holdt av Gerd Müller og tysk anotarle de to første målene Barcelona 2-1 på Betis ble den høyeste målscorer i et kalenderår, med totalt 86 skrik.

Den argentinske scoret 15 og 25 minutter av den første fasen. Messi var i tvil i denne kampen på grunn av skaden han fikk sist onsdag mot Benfica i Champions League, men kom seg og startet.

The 'Torpedo' skrøt Müller hadde scoret 85 poeng med Bayern München og det tyske landslaget i 1972, et tall som har plassert Argentina i kveld kl 86. Den tyske, 27, hadde scoret 72 poeng med 13 som sin klubb og internasjonalt, i totalt 60 kamper.

Imidlertid har Leo Messi, bare 25, klarte å velte verdensrekord med 86 mål i 66 kamper, 74 av dem i Barcelona og 12 for Argentina, sviktende selv tre flere kamper før utgangen av året.

Innstillingen av den episke har vært Benito Villamarin i Sevilla, der Messi bare scoret ett mål så langt. I kveld har en spenne som til slutt ga seieren til Barcelona.

Onsdag, Flea og var klar til å slå den mark, mot Benfica i Champions League. Han dro til Camp Nou for å spille den siste halvtimen, men i det 85. minutt, en kollisjon med målet Artur skade tvang ham til å trekke seg tilbake uten å se døren.

Bildet av Messi, mens clutching hans venstre kne og vred i smerte på en båre ut senere gjorde forventer det verste.

Men led den eneste spilleren et slag til den ytre siden av kneet, og tre dager senere, kort kjole nytt.

Messi, som er på vei til sin fjerde strake Ballon, har igjen skapt historie, denne gangen som toppscorer i et kalenderår av all tid

I dag Mess entrains en vanskelig kamp mot en ambisiøs Betis, men ikke gi opp og tvang mennene til Tito Vilanova. Ruben Castro trakk en tilbake før pause og hadde nok sjanser til å gi en alvorlig motvilje til Barca.

Med denne seieren, den fjortende i femten kamper, forblir Barcelona full av triumfer når du reiser og avstanden på seks poeng over Atletico Madrid, som like før hadde slått Deportivo 6-0 med fem mål av 'Tiger' Falcao, rojiblanco første spilleren som når dette tallet i sin historie.