Sofia Maccari og Luciana Aymar, både i den innledende fasen, og Rocio Sanchez Moccia, i den andre, var forfatterne av målene for den valgte kvinnelige hockey på gress å slå hele germanske og var på tuppen av sonen den deler med New Zealand og Australia, hvem de møter neste tirsdag for å lukke den innledende fasen.

De tre punktene som tok laget trent av Carlos Retegui støttet hans kandidatur for semifinalen skal spilles på 6 mot Australia, og det kan være verdt et slips. Argentina, som leder gruppen på målforskjell med 9 poeng, det samme som beløper seg til New Zealand og Australia.

Den Lions spilte en flott første omgang, tok sentrum scene, lobbet motstander, ofte generert risiko og til slutt formet det inn resultatet. På 12 minutter, Maccari merket 1 til 0 og 28 minutter, scoret Aymar, den beste spilleren i verden, 2-0 med en virkelig flott mål.

Men hadde også spillet volum og kastes av mange korte hjørner for å forstørre score. For alt dette, Tyskland (gull i Aten 2004), som kom til å overgå USA (2-1) og Sør-Afrika (2-0) og tap mot Australia (3-2), var svært svak i forsvar kunne ikke håndtere ballen, og resulterte i nesten ingen situasjoner, bortsett fra på slutten som ga en straff hjørne.

Den andre halvdelen var en jevnere, selv om Argentina hadde følelsen av å ha alt under kontroll, veldig god jobb etter den initielle perioden. Omtrent slutten kom et par av følelser. Er at de 31 minutter Nina Hasselmann, straff, scoret for tyskerne, men 60 sekunder senere kom målet Rocio Sanchez Moccia, etter en flott ferie.