Rastløs ungdom seksualitet. Eksplosiv og lidenskapelig, åpner aktiv utveksling mellom 13 og 14 år hos menn og mellom 14 og 15 hos kvinner. En felles undersøkelse av UNICEF og frokost Foundation fant at 60% av ungdom i alderen 14 til 19 år begynte sex før 15 år. Det fant også at bruk av kondom ved første samleie er høy: 89% av respondentene tilstått å ha startet med beskyttelse. God start. Men nyheten er ikke alle som optimistisk.

Ifølge tallene fra denne undersøkelsen, forblir kondombruk konstant på 69% av respondentene til 18 år, når antall omsorg blir utfelt. Hvorfor?

"Ikke å bruke kondom er assosiert med en partner regnes som" stabil "eller" pålitelig ", sier UNICEF-rapporten og Dr. Mabel Bianco legger til:." På rundt 18 år, mange jenter begynner å ta piller fordi de danner relasjoner betraktes som mer stabil, men stabiliteten kan bety at de er sammen noen måneder. Ettersom frykten er graviditet og ikke til infeksjon, forlate kondomer. Videre er det vanlig at deres partnere er eldre og er motvillige til å bruke dem. Jo større mannen, nedre mulighet for kvinner å påtvinge sine egne betingelser. "

En Allan Guttmacher Institute rapporten beskriver en annen side av fenomenet: "Da spurte seksuelt aktive kvinner som ikke ønsker å bli gravid grunnen til ikke å bruke en prevensjonsmetode, er det vanligste svaret at de har sex sjelden -noe som antyder en mangel på forståelse av risikoen for uønsket graviditet. Neste vanligste svaret er at de ikke liker bivirkningene eller innbilt fare for helse forbundet med moderne prevensjonsmidler, tyder behovet for tjenester tilbyr et bredt spekter av prevensjonsmiddel valg. "

Manglende bevissthet om behovet for å beskytte møter et økende antall tenåringer, den eksplosive kombinasjonen av alkohol, narkotika og sex.

"Sex bryr seg ikke er forbundet med mangel på kontroll og jentene som gikk gjennom en bakrus dagen de ikke vet," avslører Dr. Bianco.

Nødprevensjon er en alternativ stand til å stoppe tsunamien, men som navnet declaims, løse eventuelle nødsituasjoner. Ingen profesjonell, ikke engang de som forsvarer sin bruk, strategien anbefales som en vanlig prevensjon.

Likevel er det få tenåringer i morgen ikke oversikt over behovet for å ty til det. Bare mistet kontrollen over situasjonen.

"I Buenos Aires hovedstadsområdet og i områder med størst fattigdom er stor trafikk av narkotika. I middel-og overklassen er pre-partier og partier som introduserer de ulovlige stoffer, og at andre narkotika som godkjent, men er også avhengighetsskapende og destruktiv: alkohol ".

Resultatet av ubeskyttet sex er ikke veldig vanskelig å forutsi.

SVANGERSKAP Forutsigbar

Ifølge data fra Bureau of helsestatistikk og informasjonssystemer, en etat under ledelse av Helsedepartementet av nasjonen, 32,47% av de totale 700.000 fødsler per år, tilsvarende lavere 20.

Generelt jenter er biologisk fruktbar men bli følelsesmessig motstandsdyktig BH, speil og hekker krever fødsel av et barn.

I mange, spesielt blant de populære sektorene, er graviditet et valg. En studie av forsker Juliana Marcus Argentina publisert i Journal of Sociology, så på de unge og unge nabolagene i Buenos Aires og deprimerte områder i landet og funnet at de få mulighetene for arbeid og gjennomføring av pedagogiske kretsen tidlig utvisning pålegger fødselspermisjon som den eneste måten bekreftelse og oppfyllelse. "Mange ganger alle svangerskap er planlagt og ønsket disse unge kvinner og morsrollen er en resignert aksept av skjebnen som ligger i å være en kvinne," sier han.

Kvinnene i midten og høy, men knyttet til en mindre grad kvinnelig prestasjoner og lykke med morsrollen, en trend mer uttalt jo yngre, velutdannede og aktive de er.

Men utover yrker og mandater, forblir "ulykke" en av de travleste veiene i ankomst i en uventet graviditet: "Etter å ha aldri hatt en forsinkelse trodde metoden ble brukt til å avslutte, helt til en dag jeg kom . hadde 10 dager for sent, gjorde jeg en test og jeg testet positivt, "sier Marcela, 17, i et møte arrangert av National Network on seksuell helse og rettigheter. "Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre," fortsetter han, «jeg konsultert en venn, på internett og bestemte seg for å avbryte, men torde ikke, så jeg fortsetter med svangerskapet." Han sier, med resignasjon.

Et svangerskap utenfor alle personlige planer er en ekstrem situasjon. Den indre verden er ødelagt. Koordinatene som hviler livet går galt. Partnerne vil krysse feil som dart. Da paret var bare sporadisk, er det en økende motvilje og økt frykt. Følelsen av irreversibilitet fanger deg. Vedvarende ufrivillige graviditeter involverer fødsel av et barn ubehagelig at ingen ønsker eller kan holde følelsesmessig. Lag en levende, ja, men fraværet av et ønske om å fungere som symbolsk vugge før fødselen, merking.

Mor er en prosess som krever tilstedeværelse og psyko-fysiske og emosjonelle energi. Du må være villig. Fordi selv for dem som har et ønske om å være en mor, måtte være klar over at dette ønsket er ikke ensbetydende med et ønske om å få barn, og diskriminerer den franske psykoanalytiker Serge Levobici. Og for tenåringer, menes med barn generelt følelsen revet fra hennes tid og installert i fremtiden, hoppe som har en høy pris å betale før eller senere alle.

Selv om ingen ønske om å være mødre, eller lyst til å ta vare på et barn, eller til og med vises sammenhengen mellom seksualitet og fertil alder, graviditet oppstår. Biologi møter sin rytme.

29% av ungdom i alderen 14 til 19 år studert av Unicef ​​og Stiftelsen Gjest tilsto "å ha vært gravid, men sies å ha hatt noen sønn."

METODER, en etter en

BARRIER Prevensjonen

Barrieremetoder hindre sædcellene fra å komme inn i kvinnens kropp. Bør brukes i hvert kjønn, og er uunnværlig som er på plass og brukes gjennom hele forholdet.

Kondom

Det er en veldig tynn latex slire som passer over erigert penis før penetrasjon, og brukes i hele samleie.

Det er lett tilgjengelig, billig og metode i stand til å forebygge seksuelt overførbare sykdommer, inkludert AIDS og hepatitt B, så også brukes under anal samleie og oralsex (se boks).

Femidom

Den første modellen som kommer på markedet var en stor enhet laget av polyuretan støy dagligvarer bag. Den nåværende kvinnelige kondomet er laget av et materiale kalt Nitril, som føles mye mer naturlig, tar det kroppstemperaturen, og ingen lyd. Den kan også brukes av personer allergiske mot lateks. De store fordelene tilbys dobbel beskyttelse mot graviditet og mot seksuelt overførbare infeksjoner og gi kvinner autonomi bruk.

Noen kvinnelige kondomer kommer pre-smurt. Men kan også brukes ekstra smøring med vann-baserte produkter, aldri oljebaserte smøremidler.

Noen menn foretrekker Femidom til det mannlige som den ikke innsnevrer penis, mens kontakt med svampen i noen kvinnelige kondomer øker seksuell følelse og glede. I Argentina, ikke det offentlige helsevesenet ikke gir denne metoden. Du kjøper på apotek, men er dyrere enn kondom.

Sæddrepende

Dette er stoffer som fungerer ved kontakt på sædcellene og forbedre effektiviteten av barrieremetoder. De kommer i forskjellige dosering former: kremer, geler, skum, tabletter, egg. Den mest brukte spermicide i vårt land er det Nonoxynol-9 og benzalkoniumklorid og sjeldnere den octoxynol eller Mefengol.

Gjøres på forhånd med ikke mer enn en time på forholdet (som de mister sin sæddrepende aktivitet med passering av tid) og ikke mindre enn 10 til 15 minutter (for å tillate tid for dets oppløsning, hvis egg eller tabletter .) Vi må unngå vaginal hygiene i minimum 7 timer etter samleie. På grunn av sin høye strykprosent, er anbefalt for bruk i forbindelse med en barrieremetode som kondom eller pessar. Du kan ha bivirkninger forbundet med allergiske reaksjoner på noen komponent.

Vaginal Svamper

De er impregnert polyuretan svamper eller Nonoxynol benzalkoniumklorid, som slipper den spermicide i vaginal miljøet. Er arrangert som en buffer kan enkelt fjernes.

Er disponibel Depues samleie. De tilbyr kontinuerlig beskyttelse for 24 timer og må fjernes 6 til 8 timer etter siste forholdet.

Intrauterine DEVICES

Intrauterine enheter (iuds) har en liten tråd av sølv, kobber eller gull, plassert inne i livmoren av en profesjonell, det skaper et fiendtlig miljø som lammer sædcellene hindrer den i å stige av kjønnsorgan. Det er også iuds som frigjør hormoner som handler lokalt, med minimal passasje av stoffet til den systemiske sirkulasjon. Bør overvåkes regelmessig og er en svært trygg, effektiv, reversibel, fordi når du slutter å bruke, kan det føre til graviditet.

Periodisk Avholdenhet

Beregning kalender, basal temperatur og slimet i livmorhalsen, blant andre, er metoder basert på kunnskap om tidspunktet for eggløsning. Er å unngå å ha sex når kvinnen har eggløsning (fruktbare periode der du kan bli gravid). Det regnes som en lav virkningsgrad metode for vanskelighetene i å bestemme den fruktbare perioden.

Kirurgiske metoder for sterilisering

I den mannlige: Vasektomi er en kirurgisk metode for sterilisering for menn som er sikre på ikke å ville ha barn. Operasjonen innebærer kutting eller binde rørene gjennom som sperm transporteres. Ikke forstyrrer ønske, seksuell potens og ikke i ejakulere.

Hos kvinner: Tubal ligation er seksjonen og / eller ligation av egglederne som kobler eggstokkene til livmoren. Etter denne operasjonen, kan egget ikke møte sperm. Det gir permanent prevensjon for kvinner som ikke ønsker barn. Det er en definitiv kirurgisk prosedyre.

Tilbaketrekkingen, dvs. mann ejakulerer eller avslutte utenfor skjeden er ikke en prevensjonsmetode. Før utløsning mannen kastet ut noen få dråper sæd som også har nok sperm til å produsere en graviditet og overføring av en seksuelt overførbar sykdom.

Hormonelle prevensjonsmidler

Hormonelle metoder er forskjellige befruktningshindrende preparater som inneholder kvinnelige hormoner og kan administreres peroralt eller ved injeksjon. I noen av presentasjonene forebygge forekomsten av eggløsningen. Disse metodene er trygge og fullt reversible, fordi når du slutter å bruke, kan du bli gravid.

Det finnes spesielle piller for når kvinnen ammer.

Det er viktig å konsultere en spesialist for å finne ut hvordan best å bruke en hormonell prevensjon under medisinsk tilsyn.

The Day After medisiner

Debatten om virkningsmekanisme morgenen-etter pille fortsetter. Det har generert slitsomme kampene selv blant offentlige sykehusleger som nekter å administrere dem.

Det anbefales som en metode unik for å unngå å forhindre graviditet etter ubeskyttet samleie eller metode svikt dersom det brukes, f.eks kondom breaking. Ifølge en rapport fra Argentina Society of Pediatrics, morgenen etter pille "er å ta to tabletter på 0,75 mg levonorgestrel adskilt av tolv timer, innen tre dager" etter et ubeskyttet samleie, selv om jo før jo bedre. "Det virker ved å hindre eggløsning og befruktning." Det vil si at "det er en abortfremkallende, ikke avbryte et svangerskap eller gir ham noen skade" for babyen dersom graviditeten allerede har skjedd. Klargjør at det er en metode unntakstilstand og bare for en nødsituasjon ..