En ny bok om Barack og Michelle Obama skildrer spenninger og ubehag av den første damen i Det hvite hus, og hans hyppige sammenstøt med rådgivere for president i USA, melder The New York Times.


U. S. førstedame, Michelle Obama.

I en forhåndsvisning av boken 'The Obamas' (The Obama) av neste uke publikasjon, forfatteren Jodi Kantor, utsetter vanskelighetene med tilpasning av Michelle Obama i kapasitet henne som første dame.

"Michelle Obama er en støttende kone, men ofte engstelige, mistillit til konvensjonell politisk tenkning, en banebrytende skikkelse som har følt presset og mulighetene for å bli den første afroamerikanske i hans posisjon," sier Kantor, New York Times reporter.

Boken gir et levende portrett av spenningene mellom West Wing (offisielle og arbeidsområde) og East Wing (privat område, hjem til presidentvalget familie), med Michelle Obama som spydspiss av disse sjokkene.

«Ofte var det vanskeligere med team av rådgivere til sin mann at presidenten selv, selv å oppfordre deg til å erstatte, og spenningene ble så alvorlig at en av presidentens fremste rådgivere eksploderte på et møte i 2010, forbannelse den første damen, "sier Kantor.

Journalisten, som baserte sin bok på dusinvis av intervjuer med presidentvalget hjelpere og venner av Obama, avslører at det er vanskelig å få Michelle Obama delta i offisielle begivenheter ble en inne spøk i Det hvite hus.

Historien forklarer også problemer med den første damen til å ta sin nye rolle, og den konstante medieoppmerksomhet.

"Mens presidenten Camp David (president sommerresidens for) kunstig og reservert, hun elsker fordi han kan bevege seg fritt uten nysgjerrige fotografer," sier Kantor.

Imidlertid understreker også Michelle interesse i å støtte sin mann, og sikrer at spenninger er blitt utvannet over tid.

"Oppdag hvordan du effektivt kan bruke meg, det er min prioritet,» sa den nye publikasjon om presidentvalget par.