Uruguayn presidentti tänään Vazquez voitti sateen kritiikkiä kotona ja Argentiina ovat sanoneet, että kahdenvälisissä konfliktiin paperitehtaan Uruguayn tuli arvioida sodan mahdollisuudesta ja kehotetaan tukemaan Yhdysvaltain silloisen presidentin , George W. Bush.

Sosialistisen Vazquez vastasi tylysti oppositiopuolueiden sekä Uruguayn ja jotkut, jotka olivat ministerit Argentiinassa konfliktin aikana, joka kesti seitsemän vuotta ja päättyi vuonna kansainvälisessä tuomioistuimessa.

Jopa senaattori Lucia Topolansky, vaimo nykyinen toimitusjohtaja Uruguay, Jose Mujica, kuvattu "absurdi" hypoteesi sodasta, joka sekoitetaan Vasquez ja toivoi, että niiden väitteet eivät ole "diplomaattisia seurauksia."

"Meillä oli erittäin vakava konflikti Argentiinan kanssa ja presidentti on velvollisuus ottaa huomioon kaikki mahdolliset skenaariot," mukaan lukien sota, Vazquez sanoi aikana Puheessaan tiistaina klo Mount VI koulun oppilaat.

Hän sanoi, se oli oppinut tänään lehdistö-vierailullaan Washington vuonna 2007, Bush pyysi, että poliittista ja diplomaattista tukea Uruguayn aseellisen selkkauksen sattuessa.

Koska hälinä, aseinaan nämä lausunnot, presidentti tuli ulos tänään puolustautua oli lainaama Observer-sanomalehden verkkosivuilla.

Mukaan Vázquez, "kaikki presidentit alueella" juoksi hypoteesi välinen aseellinen konflikti Uruguayn ja Argentiinan kriisin aikana paperi-tehtaan ", vaikka ei ole otettu."

"Ja näissä olosuhteissa mitä oli tarkoitus tehdä presidentin pieni maa, joka on uhattuna?" Hän sanoi Vazquez.

Exgobernante katsoi myös, että käsite konflikti oli käynnistämä sitten Argentiinan presidentti Nestor Kirchner, joka julisti, että kysymys paperi oli kysymys "kansallisten ja syleili kanssa mielenosoittajia", kun Uruguayn ja Argentiinan Chilessä neuvoteltu sopimus.

U. S. suurlähetystö Buenos Airesissa vuonna 2007 keskusteltiin mahdollisuudesta aseellinen yhteenotto maiden välillä River Plate mukaan yksi salaisuus julkistamien asiakirjojen Wikileaks.

Konflikti tapahtui jälkeen hallituksen suostumuksella Vazquez tehty asennus sellutehtaan jonka suomalainen yritys Botnia (nykyisin UPM) itäisellä rannalla Uruguay-joen rajan kanssa investointi 1800 miljoonaa dollaria.

Argentiinan hallitus valitti ei ole kuultu ja naapurit ja ympäristönsuojelijat alueella lähellä tehtaan Argentiinassa väittivät olevan riskin ympäristölle ja lähes kolmen vuoden ajan tukossa silta yhdistää kaksi maata, joilla oli suuri taloudellinen hinta Uruguay.

Kansainvälinen tuomioistuin (ICJ) Haagissa totesi vuonna 2010: vaikka Uruguay rikkoi kahdenvälisen sopimuksen, ei ollut näyttöä, että saastuneet kasvit, väittämällä Argentiinassa, ja voisi jatkaa työntekoa.

Kahdenväliset suhteet paranivat saapumista Cristina Fernandez de Kircher puhemieheksi Argentiinassa vuonna 2007 ja tuli friendly kanssa vihkimisen Uruguayn presidentti Mujica kuin vuonna 2010.

Argentiinan hallitus ei ole vastannut Vasquez, mutta ne on useita entisiä ministereitä, jotka ovat kiistäneet, että hallituskauden aikana Nestor Kirchner oli ajatellut sotaa Uruguayn kanssa.

"Tämä osoittaa, että Vazquez on mies seurakunta, kotimainen, esikaupunki, ilman tietoa kansainvälisen oikeuden tai kansainvälisen politiikan. Sillä myöskään ole mitään sanaa", sanoi entinen ulkoministeri Rafael Bielsa Argentiinan (2003-2005).

"Edessä Tämä on mielestäni erittäin hiljaa rauhallinen, kärsivällinen ja kiinnitetty oikealle, jossa Argentiina käsitellä konfliktia. Uruguay teki saman meidän kanssamme", sanoi Bielsa verkkosivuille sanomalehti La Nacion.

Samaan aikaan entinen Kansliapäällikön Alberto Fernandez (2003-2008) sanoi, että Argentiina ei pitänyt "edes etäisesti" mahdollisuutta käynnistää "sodan" kanssa naapurimaan asentamista varten sellutehtaan, pankit Uruguay-joen ylittävä.

Uruguayssa, ja Topolansky, puolestapuhujia puhui National ja Colorado osapuolten, sekä opposition.

Vázquez puheenvuoroja ei "mahdoton hyväksyä", sanoi hallituksen puheenjohtaja ja puolueen senaattori Luis Alberto Heber, joka ihmetteli "missä oli anti-imperialismia" ensimmäisen vasemmistolaisen presidentin historian Uruguay.

"Jos sinä tunnustat tällaiseen julmuuteen pyytää ulkomaisen intervention positiivisena ilmiönä hänen kanteensa, hän lisäsi, voi ihmetellä jos todella tietoinen barbaarisuus hän teki."

Senaattori myös Pedro Bordaberry, Colorado puolue, sanoi Vasquez puheenvuoroja ei "toimi vastuuttomuudesta" ja sanoi "biologia on kiinni (vuotta)." Entinen on onkologi ja on 71 vuotta.

Senaattori Topolansky, laajalla rintamalla kuin Vazquez ja Mujica, pyysi kertonut Vazquez mahdollisuudesta sodan Argentiinan kanssa pysyvät "koulun tarina".

"Toivottavasti ei ole monimutkainen (suhde Argentiina), signaalit että meidän hallituksemme on antanut Argentiinan hallitus on tarpeeksi tukeva," sanoi Mujica vaimo.

Voit Topolansky, "miten ratkaista ristiriidassa Argentiinan Mitä presidentti Mujica, avoin siltoja", jotka hänen mielestään johtanut ennakot kuten "kanava on ruopattu Martin Garcia" ja että ministerit neuvottelevat ja saavuttaa "sopimuksia eri kohdissa."

Omalta osaltaan johtaja Danilo Astori kieltäytyneet "ei arvosanoja" sanoihin, Vasquez ja pyydettiin mukaan "kävely polkua" ehdottaman Mujica.