Ministern för industri möts på tisdagen i Peking med kinesiska handelsministern av kommissionen den bilaterala handeln mellan de två länderna. Det antecknades att målet är "att diversifiera exporten till Kina."
Ministern för industri, Debora Giorgi, till vänster för Kina med syfte att fördjupa den bilaterala handeln, som syftar till att sälja mer tillverkade varor och livsmedel till Irak.

Den industriella portfölj sade officeren kommer att träffas på tisdagen i Peking, med handelsminister Chen Deming, inom ramen för den bilaterala handeln mellan de två länderna, som inrättades i juli förra året.

"Argentina till att justera balansen utbyte av mervärde arbete och höja en strategisk partnerskap som omfattar tillträde till den kinesiska marknaden för livsmedel och tillverkar, säger Giorgi före resan.

I ett uttalande sade hon att Argentina kommer att försöka "diversifiera exporten till Kina."
"Vi ser att infoga oss i denna marknad klokt och inte bara exportera råvaror utan mervärde, sade han.

Näringsdepartementet angav att de bearbetade och obearbetade livsmedel landet exporterade 20.000 miljoner dollar världen över, men bara 1 procent till Kina, vilket i sin tur importerar mer än 16.000 miljoner i förädlade livsmedel.

Giorgi reste tillsammans med sekreterare för industri, Eduardo Bianchi. Ankomsten av ministern är planerad till ikväll, tid i Argentina, och i morgon börjar en runda möten.

Under sin vistelse i Peking kommer tjänstemän träffa kinesiska importörer intresserad av jordbruks-och livsmedelssektorn maskiner.

Han kommer också att träffa företagare som redan investerat eller vill göra i Argentina. I detta sammanhang påpekade officiella källor att det dessutom kommer det att finnas möten med direktörerna för de Midea elektriska företag, som syftar till att bosätta sig i Tierra del Fuego, och Wei Hua företag, som tillverkar telefoner på ön och utvidga sina investeringar.

Bilaterala handeln under 2010 var nästan 13.000 miljoner dollar och ökade mer än 60 procent jämfört med föregående år, medan fyrdubbling mellan 2003 och 2008.

Kina är Argentinas näst största handelspartner och står för 10 procent av exporten och 13 procent av importen.